zaterdag 28 september 2013

Saturday morning, kids are sweet, mom's sewing...


Het was een luie zaterdagmorgen vandaag. De kinderen hadden al vroeg gevoetbald en waren lekker aan het spelen (voor zolang als dat duurt).
 Goed om een uurtje te stelen voor mijn nieuwste quiltproject: De King Goerge III quilt van Susan Ambrose. Het meeste naai ik op de hand. Dat zijn zoveel ingezette hoekjes, dat kan ik beter op de hand. Maar het aan elkaar zetten van de blokken en het maken van de zandloper blokjes doe ik liever met de machine, dan schiet het lekker op.

Vandaag heb ik een van mijn Singer Featherweights voor de dag gehaald. Deze vind ik wel bijzonder omdat hij voorzien is van twee Nederlandse octrooi nummers: 
Nummer 30577: Titel: Naaldkleminrichting voor een naaimachine, afgegeven op 16-07-1933.
Nummer 310970: Titel: Draadspaninrichting voor een naaimachine, afgegeven op 16-09-1933.
De naaimachine zelf is een stuk jonger. Hij heeft productienummer EF563455 wat volgens de Singer website uit 1949 is.

Ach eigenlijk maakt het allemaal niet zo veel uit. Hij werkt gewoon supergoed en ik naai er met veel plezier op. Tja, en verder heb ik er wel lol aan om wat meer over mijn oude machines aan de weet te komen.

Fijne dag!


It's a lazy Saturday morning today. The kids had there soccer game early this morning and are now playing very nicely together (for as long as it will take). So I'm steling some time to sew. I'm working on the King George III quilt by Susan Ambrose. The round blocks I'm sewing by hand. But I like to do the larger seams by machine.

Today I choose one of my Singer Featherweights to do the job. This one is quit dear to me because it is printed with two Dutch patent numbers on it. Thanks to the internet I was able to look them up.
Although it does not matter that much, I love to learn more on the history of my vintage machines.

Have a nice day!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten